Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Λιβυκό πλοίο που όδευε προς την Γάζα στον αιγυπτιακό λιμένα μετά από τη διαπραγμάτευση

Μια συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, έχει τη δυνατότητα σύμφωνα με πληροφορίες της Λιβύης πλοίο που μεταφέρει βοήθεια για τη Γάζα για να αλλάξει πορεία και ομίλων ειρηνικά στο αιγυπτιακό λιμάνι Ελ-Αρίς. Μια αραβική εφημερίδα του Λονδίνου αναφέρει ότι σε αντάλλαγμα, το Ισραήλ συμφώνησε να αφήσει την Gadhafi Ίδρυμα ξεκινήσουν μία 50 εκατομμυρίων δολαρίων σχεδίου για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων κτιρίων στη Γάζα, από κοινού με τα Ηνωμένα Έθνη.

Την Πέμπτη, η Αμάλθεια αφίχθη στην Ελ-Αρίς, μετά ναυτικό του Ισραήλ είχε σταματήσει από το να επιτύχουν τη Λωρίδα της Γάζας έδαφος. Δεδομένου ότι η Χαμάς ανήλθε στην εξουσία εκεί, το Ισραήλ διατηρεί ένα ναυτικό αποκλεισμό για να εμποδίσει λαθρεμπόριο όπλων.

Ο διευθυντής του λιμανιού του Ελ-Αρίς, Γκαμάλ Αμπντέλ Maqsoud, δήλωσε ότι το πλοίο θα εκφορτώσει το φορτίο του και να τα παραδώσει στην Ερυθρά Ημισέληνο για την παράδοση στη Γάζα από τη στεριά. Ισραηλινών πλοίων σταμάτησαν το σκάφος βοήθεια να φθάσει στη Γάζα.

Η Gadhafi Ίδρυμα, με επικεφαλής τον γιο του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ αλ-Gadhafi, είπε ο ship είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα το Σάββατο που μεταφέρουν 2.000 τόνους τροφίμων και ιατρικών εφοδίων.

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο Γάζα-δεσμεύεται συνοδεία ενίσχυση άφησε την ιορδανική πρωτεύουσα Αμμάν την Τρίτη, με κατεύθυνση προς την πόλη Ερυθρά Θάλασσα λιμάνι της Άκαμπα. Περίπου 150 ακτιβιστές ταξίδεψαν με τη συνοδεία, η οποία περιλαμβάνει 25 φορτηγά φορτωμένα με τη βασική ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και ένα ασθενοφόρο δώρισε από τα μέλη της Ιορδανίας Ιατρικό Σύλλογο, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ιορδανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου