Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ολιγαρχικό καπιταλισμό θέτει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εκτός

Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει λάβει εντολή να μην συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Μινσκ. Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στο Μινσκ να προβούν σε κοινή σύνοδο των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Τώρα, η επίσκεψη του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών είναι έντονα συζητείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που εστιάζει κυρίως σχετικά με τους λόγους για τους οποίους Λαβρόφ και ο Λουκασένκο δεν πληρούν.
"Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη, ο επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε σαφείς οδηγίες από τον Ρώσο πρόεδρο για αυτό", δήλωσε πηγή του Κρεμλίνου.

Με άλλα λόγια, εξακολουθεί να μην υπάρχει κατανόηση μεταξύ Μινσκ και τη Μόσχα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η Λευκορωσία προεδρικές εκστρατεία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Τι εμποδίζει την πρόοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφική χώρες; Μια ανεξάρτητη Λευκορωσίας πολιτικός αναλυτής Ντμίτρι Rodin απαντά αυτή και άλλες ερωτήσεις σε μια συνέντευξη με Pravda.ru.

Russia Today: Λευκορωσίας συλλαλητηρίων της αντιπολίτευσης σε αναμονή για σκληρή προεδρική εκλογή

«Είμαι εφιστώντας την προσοχή σας στο γεγονός ότι αυτό δεν είναι σαφώς ένα συνηθισμένο περιστατικό. Γιατί πριν, όταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Μινσκ, θα είναι πάντα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις πρόσφατα Αλεξάντερ Λουκασένκο συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας και της Πολωνίας - Guido Westerwelle και Radoslaw Sikorski. Είναι πιθανό ότι κάποιος στη Μόσχα θεώρησε αυτό πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Δύσης και της Λευκορωσίας ως ένα χαστούκι στο πρόσωπο.

0
ΜέρηΕκτυπώστε έκδοση Μέγεθος γραμματοσειράς Αποστολή σε φίλο-Πόσο σημαντική ήταν η συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ για Λουκασένκο, και γιατί δεν έγινε;

"Τώρα, ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, ο Λουκασένκο έπρεπε να έχουν την υποστήριξη των Υπουργείων Εξωτερικών, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία Μιλώντας για το γεγονός ότι ο Σεργκέι Λαβρόφ δεν είχε συναντηθεί με τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, θα πρέπει να θυμόμαστε το εξής.: κατά την τελευταία αυτή συνεδρίαση, ο ηγέτης της Λευκορωσίας του είπε ό, τι σκέφτηκε για τις ενέργειες της Μόσχας κατά τη διάρκεια της επιδείνωσης των διμερών σχέσεων.

Επιπλέον, ο Λουκασένκο κατηγόρησε τη ρωσική πλευρά ενός γεγονότος με την πρόσφατη επίθεση κατά της ρωσικής πρεσβείας στο Μινσκ. Μιλάμε για κάποιον πετώντας μια μολότοφ στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία.
συμπεριφορά Λαβρόφ, ότι έχει γίνει ένα είδος διάβημα, δείχνει σαφώς ότι η σύγκρουση δεν έχει ακόμη διευθετηθεί και ότι τις παραμονές των εκλογών το Κρεμλίνο θέλει να βλάψει τον Λουκασένκο.

- Οι εμπειρογνώμονες προτείνουν ότι ο κύριος λόγος για αυτή την έλλειψη κατανόησης μεταξύ Μόσχας και Μινσκ είναι ότι ο Λουκασένκο αρνείται να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας.

"Κάποιοι άνθρωποι απλά το χρησιμοποιούν για να επιδεινώσει την σύγκρουση. Πράγματι, το θέμα της αναγνώρισης εξαρτάται κυρίως από τον Λουκασένκο. Αλλά τι σημαίνει αυτό για τη Λευκορωσία; Ο ηγέτης του γνωρίζει πολύ καλά ότι με τον τρόπο αυτό θα έχανε αμέσως τη στήριξη της Δύσης και θα εμπίπτουν στο πλαίσιο της εξάρτησης από τη Ρωσία. Και τώρα, ο Λουκασένκο έκανε ένα σημαντικό στοίχημα για τους ελιγμούς μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας. Όπως προκύπτει από στοιχεία, αποδεικνύεται το έκανε με μεγάλη επιτυχία.

Ένας από τους κύριους λόγους είναι το γεγονός ότι η ρωσική ολιγαρχία θέλουν να κερδίσουν τον έλεγχο της Λευκορωσίας διυλιστήρια. Γνωρίζουμε ότι το πολύ, ότι ο Λουκασένκο είναι έτοιμη να πάει για, είναι η πώληση 40 τοις εκατό των μετοχών των διυλιστηρίων. Ωστόσο, η ρωσική ολιγαρχία δεν αρέσει. Θέλουν να πάρουν μερίδιο ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αυτή η νεκρή κατάσταση τέλος είχε μια λύση. Σε κάποιο σημείο, ο Λουκασένκο ήταν έτοιμος να παραχωρήσει την πλειοψηφία των μετοχών, αν και για μια ορισμένη τιμή. Πρώτον και κύριον, ήθελε οι αμοιβές από το ρωσικό αργό πετρέλαιο πρέπει να αφαιρεθεί, δασμούς επί των προϊόντων πετρελαίου που πρέπει να μειωθεί, καθώς και ήθελε ανεμπόδιστη Λευκορωσίας εξαγωγές στη ρωσική αγορά. Ωστόσο, η Μόσχα δεν αποδίδει. Ένας νέος γύρος των συγκρούσεων άρχισε. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος είναι σοβαρά για τη σύσταση της τρέχουσας ρωσικές αρχές και αργότερα, όταν η προεκλογική εκστρατεία ξεκινά από τη Ρωσία, την επιδείνωση των σχέσεων με την αδελφική τους ανθρώπους μπορεί να αποδοθεί σε κάποιον.

- Φαίνεται ότι η σύγκρουση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό τα προσωπικά;

"Ναι, αλλά όχι αποκλειστικά. Βεβαίως, η σύγκρουση όπου και οι δύο Ρωσίας και της Λευκορωσίας ηγεσία έχουν ανταγωνιστικά αξιώσεων είναι κατά ένα μεγάλο μέρος προσωπική. Οξύτητα του από πολλές απόψεις ως αφετηρία την παραδοχή αυτή. Εάν δεν υπήρχε σύγκρουση σε προεδρικό επίπεδο, η συνεδρίαση του Λαβρόφ και Λουκασένκο θα είχε πραγματοποιηθεί. Η απουσία της υποδηλώνει ότι η Μόσχα προσπαθεί να κάνει μια άλλη τελική προειδοποίηση στο Μινσκ.

Ωστόσο, οι αντιφάσεις μεταξύ τους είναι πολύ βαθύτερη από μια απλή απόρριψη του άλλου από τους δύο ηγέτες. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μια σύγκρουση δύο διαφορετικών οικονομιών, καθώς και μια ιδεολογική σύγκρουση. Ένα μέρος της ρωσικής πολιτικής ελίτ είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από το γεγονός ότι υπάρχει μια άλλη πρώην σοβιετική δημοκρατία της διπλανής πόρτας, όπου πολλά πράγματα γίνονται πολύ καλύτερα από οπουδήποτε αλλού.

Ολιγαρχικό καπιταλισμός ιδρύθηκε στη Ρωσία σήμερα υπαγορεύει τη συμπεριφορά των ρωσικών ελίτ που επιδιώκουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους το συντομότερο όρος με οποιοδήποτε κόστος. Από την άποψη αυτή, η λευκορωσική ηγεσία έχει δείξει εδώ και καιρό την επιθυμία να προβούν σε παραχωρήσεις, κλείνοντας τα μάτια του για να περιορίσετε οικονομικοί στόχοι της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου να διατηρηθεί τουλάχιστον την προοπτική της κρατικής ένωσης. Αλλά σε κάποιο σημείο έγινε σαφές ότι ένα ορισμένο σημείο μη επιστροφής έχει επιτευχθεί όταν ο Λουκασένκο και η Λευκορωσία έχουν τεθεί υπό την πίεση των ρωσικών αρχών. Αποδείχθηκε ότι, από ορισμένες απόψεις της Δύσης, με τη μορφή που ήταν ζωγραφισμένο από την ιδεολογία της Λευκορωσίας όλα αυτά τα χρόνια ήταν στην Ανατολή.

Φυσικά, η Λευκορωσία και τη Ρωσία στο θέμα αυτό είναι διαφορετικές πραγματικότητες, διαφορετικά οικονομικά μοντέλα και διαφορετικά συστήματα. Ρωσική ελίτ είναι, φυσικά, δεν είναι λάτρης της παρούσας εγγύτητας. Ειδικότερα, αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Ρώσοι πολίτες ανοιχτά, όπως τον Λουκασένκο, πιστεύοντας ότι η ζωή στη χώρα του είναι τοποθετημένα καλύτερα.
Πολλοί Ρώσοι πιστεύουν ότι αποκαταστάθηκε η Σοβιετική Ένωση στις καλύτερες στιγμές της, με ένα σύστημα κοινωνικών εγγυήσεων για τους απλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων και εγγυήσεων για τη στέγαση από το κράτος, που εργάζονται βιομηχανία, γεωργία, κλπ. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται στην απουσία των φυσικών πόρων στη Ρωσία. Και αν ναι, της Λευκορωσίας μοντέλο που είναι ένα δημιούργημα του Λουκασένκο είναι όλο και πιο ελκυστική για τους Ρώσους.

- Πώς βλέπετε την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης;

«Ο χρόνος έδειξε ότι το στοίχημα της ρωσικής πολιτικής ελίτ στην πίεση του στη διαμάχη της με Λουκασένκο έχει αποτύχει. Ας δούμε στο διυλιστήριο. Φαίνεται ότι η κατάσταση ήταν απελπιστική για το Μινσκ. Ωστόσο, ο Λουκασένκο βρεθεί μια λύση. Tankers προήλθε από τη Βενεζουέλα και το Ιράν, καθώς και η Ουκρανία και οι χώρες της Βαλτικής είναι το επιχείρημα σχετικά με το πού θα πρέπει να εκφορτώνονται. Επιπλέον, μέσα από την μεταφορά μέσω αγωγών ή σιδηροδρομικώς το πετρέλαιο πηγαίνει προς τη Λευκορωσία. Κίνα προβλέπεται σημαντική βοήθεια, καθώς και.

Έτσι, η πίεση από τη Μόσχα έχει παίξει το αντίθετο ρόλο. Επίσης έχει ενισχύσει τη σύνδεση του Μινσκ στη διεθνή σκηνή και οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της θερμοκρασίας των σχέσεών της με τη Δύση.

Είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι το φαβορί της κούρσας των εκλογών, καθώς και οι προσπάθειες να τον επηρεάσει από το εξωτερικό έχουν αποτύχει. Η Δύση το κατάλαβαν και τώρα φλερταρίσματος ακούραστα Μινσκ. Λουκασένκο δεν θα ανατραπεί, διότι πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τις δύο πλευρές.

Η ρωσική ηγεσία, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο διαπραγματευθεί με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας. Οι δύο χώρες έχουν πάρα πολλά κοινά. Από ορισμένες απόψεις, η Ρωσία είναι ακόμη πιο συνδεδεμένη με τη Λευκορωσία από την Ουκρανία. Και το πιο πιέσεις της Μόσχας Λουκασένκο, τόσο περισσότερο θα πρέπει να κινείται πιο κοντά προς τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου