Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Οπλο των ΗΠΑ αναπτύσσει 'αλλάξουν τα δεδομένα »στο Αφγανιστάν

Φαίνεται και ενεργεί σαν κάτι καλύτερο να αφεθεί στα χέρια του Sylvester Stallone του "Ράμπο", αλλά αυτό το τελευταίο όπλο το όνειρο είναι πραγματική - και ο στρατός των ΗΠΑ θεωρεί ότι το να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των Ταλιμπάν.
Το Πεντάγωνο έχει ξεδιπλώσει πρωτότυπα πρώτη φορά προγραμματιζόμενη της "έξυπνες" εκτοξευτή χειροβομβίδων, έναν ώμο με καύση όπλο που χρησιμοποιεί μικροτσίπ πυρομαχικά για να στοχεύσουν και να σκοτώσουν τον εχθρό, ακόμα και όταν ο εχθρός κρύβεται πίσω από τοίχους ή άλλες κάλυψη.
Μετά από χρόνια ανάπτυξης, η XM25 Counter Defilade Target αρραβώνων συστήματος, περίπου το μέγεθος ενός κανονικού τουφέκι, έχει πλέον αναπτυχθεί σε μονάδες Η.Π.Α. στα πεδία μάχης του Αφγανιστάν, όπου ο στρατός αναμένει να είναι ένα «παιχνίδι-changer" στη εξεγέρσεων του πράξεων.
«Για περισσότερο από μια εβδομάδα, είναι ήδη ενεργά στις περιπολίες, καθώς και σε διάφορα φυλάκια καταπολέμηση της σε περιοχές που είναι καυτό», είπε ο Αντισυνταγματάρχη Chris Lehner, διευθυντής προγράμματος για την XM25.
stats του όπλου είναι μεγάλες: οι πυρκαγιές 25 χιλιοστά του αέρα-εκρηκτική κοχύλια μέχρι 2.300 πόδια (700 μέτρα), αλλά και πέρα από το εύρος των περισσότερων όπλων που χρησιμοποιούνται από τους στρατιώτες του σήμερα, και τα προγράμματα τους για να εκραγεί σε συγκεκριμένη απόσταση, που επιτρέπει στρατεύματα για να εξουδετερώσουν τους αντάρτες κρύβονται πίσω από τους τοίχους, βράχους ή τάφρους ή στο εσωτερικό των κτιρίων.
"Αυτή είναι η πρώτη φορά που βάζομε έξυπνη τεχνολογία στα χέρια των μεμονωμένων στρατιώτη», είπε στο AFP Lehner σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.
«Είναι δίνοντάς τους την άκρη», είπε, στο σκληρό αφγανική τοπίο όπου ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν εξοργίσει τα αμερικανικά στρατεύματα που χρησιμοποιούν αιώνων τεχνικές βρεθώ από πίσω κάλυμμα για να συμμετάσχουν.
"Μπορείτε να πάρετε πίσω από κάτι όταν κάποιος πυροβολισμός σε σας, και εκείνο το είδος της κάλυψης που έχει προστατεύσει τους ανθρώπους για χιλιάδες χρόνια", δήλωσε ο Lehner.
"Τώρα είμαστε λήψη της μακριά από τον εχθρό για πάντα."
ΠΕΟ Στρατιώτη λέει ότι οι μελέτες δείχνουν την XM25 είναι 300 τοις εκατό πιο αποτελεσματικό από το τρέχον όπλα σε επίπεδο ομάδας.
Η επαναστατική προκαταβολής περιλαμβάνει μια σειρά αισθητήρων αξιοθέατα, και λέιζερ που διαβάζει την απόσταση από τον στόχο, αξιολογεί τα στοιχεία όπως η πίεση του αέρα, τη θερμοκρασία και τη βαλλιστική και στη συνέχεια στέλνει τα δεδομένα με το μικροτσίπ είναι ενσωματωμένες στο κέλυφος XM25 πριν ξεκινήσει.
Προηγούμενη εκτοξευτές χειροβομβίδων που απαιτούνται για την τόξου κοχύλια τους πάνω από την κάλυψη και της γης κοντά στο στόχο να είναι αποτελεσματική.
«Χρειάζεται μια παρτίδα από τις μεταβλητές που οι στρατιώτες πρέπει να εξετάσουμε ακόμη και εικασίες», Lehner δήλωσε.
Εάν, για παράδειγμα, ένας μαχητής του εχθρού ξεπροβάλει πίσω από ένα τοίχο για πυρκαγιά σε στρατεύματα των ΗΠΑ και, στη συνέχεια, πάπιες πίσω από αυτό, ένας οπλίτης XM25 να κατευθύνετε το αποστασιόμετρο λέιζερ στο επάνω μέρος του τοίχου, το πρόγραμμα, στη συνέχεια, το κέλυφος για να πυροδοτήσει ένα μέτρο πέρα αυτό, το ντους φονικό κατακερματισμό όπου ο επαναστατικός επιδιώκει την κάλυψη.
Η χρήση του XM25 μπορούν να περικοπούν θανάτους αμάχων και ζημίες, ο στρατός υποστηρίζει, επειδή εντόπισε δύναμη πυρός του προσφέρει πολύ χαμηλότερο κίνδυνο από τις μεγαλύτερες κονιάματα ή αεροπορικές επιδρομές.
Το αποτέλεσμα, ο στρατός λέει, είναι «πολύ περιορισμένες παράπλευρες απώλειες».
Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 12.500 των όπλων - σε μια τιμή των 25.000 με 30.000 δολάρια το καθένα - αρχές του επόμενου έτους, αρκετά για ένα σε κάθε ομάδα Πεζικού και Ειδικών Δυνάμεων ομάδα.
Lehner δήλωσε ο XM25 είχε την ιδιαιτερότητα ότι απαιτεί συγκριτικά μικρή κατάρτισης, λόγω της υψηλής τεχνολογίας που κινούνται με κάνει τόσο μεγάλο μέρος του έργου.
«Αυτό το σύστημα γυρίζει στρατιώτες με μέσο όρο τις δεξιότητες να πυροβολούν προς τα άτομα με εκπληκτική δεξιότητες γυρίσματα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου