Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Wikileaks: Δεν μπορείτε να κατηγορήσει το Ισραήλ για έλλειψη εμπιστοσύνης στους Άραβες, λέει ο κυβερνήτης του Κατάρ

Το Ισραήλ αξίζει τα εύσημα για την αναζήτηση της ειρήνης για την αντιμετώπιση των αναζωπύρωση της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, Εμίρης Hamad bin Khalifa al-Thani λέει ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις διαβαθμισμένες αποστολής.

Ισραηλινοί δεν μπορεί να κατηγορηθεί για mistrusting Άραβες, σύμφωνα με παρατηρήσεις από τον κυβερνήτη του αραβικού κράτους του Κατάρ που απελευθερώνεται από την ομάδα Wikileaks στην πιο πρόσφατη από μια σειρά από εντυπωσιακές αποκαλύψεις.

Εμίρη του Κατάρ, Hamad bin Khalifa al-Thani, τα σχόλια που διατύπωσε σε μια συνάντηση με τον αμερικανό γερουσιαστή Τζον Κέρι στις 23 Φεβρουαρίου. Μια έκθεση για τις συζητήσεις τους, που παίρνονται από την ομάδα του Wikileaks, κατατέθηκε από τον Πρέσβη της Αμερικής στο Κατάρ Ιωσήφ LeBaron.

"Οι ισραηλινοί ηγέτες πρέπει να εκπροσωπεί τον λαό του Ισραήλ, οι οποίοι δεν εμπιστεύονται τους Άραβες. Ο Εμίρης είπε ότι αυτό είναι κατανοητό και« δεν μπορούμε να τους κατηγορήσει γιατί οι Ισραηλινοί έχουν «υπό απειλή» για μεγάλο χρονικό διάστημα ».

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Εμίρης είπε Kerry ότι ο χρόνος ήταν ώριμος για μια αραβο-ισραηλινή ειρήνη - και ότι, κατά την άποψή του, ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό ήταν για το Ισραήλ να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τη Συρία μέσω Τουρκίας διαμεσολάβηση.

«Κατά την άποψη του Κατάρ, τώρα είναι η ώρα για να φτάσει στη Δαμασκό. Η συριακή κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει Αραβικά εξτρεμιστές κάνουν δύσκολες επιλογές, αλλά μόνο αν οι ΗΠΑ, των οποίων η συμμετοχή είναι απαραίτητη, καταδεικνύει τη Συρία νωρίς για μια απροθυμία να αντιμετωπίσει την επιστροφή του Υψίπεδα του Γκολάν και υποστηρίζει τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες της Τουρκίας μεταξύ του Ισραήλ και της Συρίας, «οι διαβαθμισμένες καλώδιο είπε.

Συρία θα μπορούσε να είναι απογαλακτισμένα μακριά από τα μεγάλα σύμμαχό του, το Ιράν, και είχε μόνο στράφηκε προς τους Ιρανούς ότι "στην πουθενά αλλού να πάει,« αλ-Χαλίφα, δήλωσε.

Ο Εμίρης του Κατάρ δήλωσε, επίσης, Κέρι ότι η χώρα του θα μπορούσε να βοηθήσει να ωθήσει τη Χαμάς προς την ειρήνη. Παρά το γεγονός ότι το Κατάρ δεν "ιδεολογία μερίδιο της Χαμάς», «θα μπορούσε να διαδραματίσει πολύτιμο ρόλο ως ενδιάμεσος, ο Εμίρης είπε.

Πήγε για να πει ότι, δεδομένης της αντιληπτή νίκες για τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, εμφανίσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο, όπως έχουν εκδιωχθεί από το Ισραήλ από τη Γάζα και το νότιο Λίβανο, οι Ισραηλινοί άξιζε πίστωσης εξακολουθεί να επιδιώκει την ειρήνη.

«Αν σκεφτεί κανείς ότι πολλοί στην περιοχή θεωρούν ότι η Χεζμπολάχ οδήγησε το Ισραήλ από το Λίβανο και η Χαμάς κλώτσησε τους [...]» από το μικρό κομμάτι γης που ονομάζεται Γάζα, «είναι πράγματι περίεργο το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί θέλουν ακόμα ειρήνη. περιοχή, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι "μακριά" από την ειρήνη, κατέληξε ο Εμίρης. "

Κατάρ διακόψει τους δεσμούς με το Ισραήλ στις αρχές του 2009 ως απάντηση την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Αλλά ένας άλλος διαρρεύσει καλώδιο αναφέρει ο επικεφαλής του τμήματος Μέσης Ανατολής του Υπουργείου Εξωτερικών, Yaakov Hadas, να λέει ότι η πίεση για το Κατάρ για την ανανέωση των σχέσεων είχε αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

Κατάρ είχε καλέσει Hadas στη Ντόχα για να συζητήσουν εκ νέου την ισραηλινή διπλωματική αποστολή στη χώρα, το καλώδιο είπε.

"Η Qataris πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν ισραηλινή συνεργασία χωρίς συμφωνώντας να ανοίξει εκ νέου την ισραηλινή αποστολή," Hadas αναφέρθηκε όπως λέγοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου