Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μην το αποκαλούμε τρομοκρατία

Τη Δευτέρα το πρωί, η ζωή μιμήθηκε τις ταινίες. Δύο ιρανικό επιστήμονες οδήγηση σε ξεχωριστά αυτοκίνητα σε διάφορες γραμμές σε επιβραδύνσεις στη βόρεια Τεχεράνη. Οι φυσικοί ήταν καθ 'οδόν προς Shahid Beheshti Πανεπιστήμιο, όταν δύο μοτοσικλετιστές τους περάσει. Προφανώς, οι αναβάτες που επισυνάπτεται εκρηκτικούς μηχανισμούς στα οχήματα και των δύο καθηγητών, στη συνέχεια πυροδότησε τους μέσω τηλεχειριστηρίου, καθώς μεγέθυνση μακριά.

Mahid Shahriari σκοτώθηκε. Η σύζυγός του, ταξιδεύει μαζί του, τραυματίστηκε. Σε άλλο σημείο, ο δεύτερος επιστήμονας, Fereydoon Abbasi-Davani, τραυματίστηκε μαζί με τη σύζυγό του. Τόσο Shahriari και Abbasi εργάστηκαν για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι επιτιθέμενοι δραπέτευσαν.

Ιράν δεν έχασε χρόνο τα οποία κατηγορούν το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars περιγράφονται οι μοτοσικλετιστές ως δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων για λογαριασμό της "στις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς». Η κατηγορία ήταν η απήχηση του Ιρανού υπουργού Εσωτερικών Μουσταφά Μοχάμεντ-Najar, ο οποίος μίλησε στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας ότι «η CIA και η Μοσάντ ήταν πάντα οι εχθροί του Ιράν και συνεχώς προσπάθησε να σαμποτάρει την τεχνολογική πρόοδο μας."

αξιωματούχοι του Ιράν διατυπώνονται παρόμοιες κατηγορίες κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, πριν από τρία χρόνια, όταν ένας πυρηνικός επιστήμονας που ονομάζεται Ardeshin Hosseinpour πέθανε από δηλητηρίαση με αέριο, καθώς επίσης και τον περασμένο Ιανουάριο, όταν καθηγητής της φυσικής Μασούντ Αλί Μοχαμαντί, σκοτώθηκε από βόμβα τηλεχειρισμού έδεσε σε σταθμευμένο μοτοσικλέτα έξω από την κατοικία του. Εκείνη την εποχή, Εκπροσώπου ΥΠΕΞ της Τεχεράνης, Ραμίν Mehmanparast, είδε «σημάδια κακία από το τρίγωνο του σιωνιστικού καθεστώτος, την Αμερική και μισθοφόρους τους στο Ιράν σε αυτό το επεισόδιο τρομοκρατίας." Ορκίστηκε ότι το Ιράν δεν θα επιβραδυνθούν από τις πυρηνικές της προσπάθειες.

Μετά από τη δολοφονία αυτής της εβδομάδας, ήταν πυρηνική προϊστάμενος του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Salehi, ο οποίος προειδοποίησε τις δυτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους για να μην "παίζουν με τη φωτιά." Δήλωσε ότι η δολοφονία επιστήμονες θα ήταν μόνο «πολλαπλασιάζει πυρηνική προσπάθεια μας."

Τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ κάλεσε τις κατηγορίες «παράλογες», ενώ το Ισραήλ τηρούσαν τα ειωθότα της «δεν σχόλιο» πολιτική. Περιμένω αυτό το σχέδιο να συνεχιστεί, γιατί η CIA είναι απρόθυμοι να αναγνωρίσουν συνενοχή σε στοχευμένες δολοφονίες, ενώ η Μοσάντ δεν είναι μόνο διστάζει να ομολογήσει τη συμμετοχή, αλλά ακόμη και να το αρνηθεί. Εκτός από πολιτισμικούς παράγοντες πάρα πολύ καιρό να αναλύσουν σε μια στήλη εφημερίδας, οι Αμερικανοί θέλουν να άρεσε και οι Ισραηλινοί θέλουν να είναι σεβαστή. Ο τελευταίος πιστεύει, καλώς ή κακώς, αυτή η στρατηγική τους, ποτέ δεν παραδέχθηκε αυτό που έκαναν σε συνδυασμό με την άρνηση ποτέ αυτό που δεν μπορεί να τους βοηθήσει να το επιτύχουμε.

Το ειρωνικό αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί άνθρωποι που είναι καλοπροαίρετος απέναντι στο Ισραήλ και την Αμερική, και να βρει πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν ελάχιστα ανησυχητική και δυνάμει καταστροφικές, πιστεύω, ωστόσο, τα τέλη του Ιράν. Μπορούν να θεωρήσουμε δεδομένο ότι κάποια πυρηνικών επιστημόνων, από Hosseinpour το 2007 σε Shahriari αυτή τη Δευτέρα, έχουν δολοφονηθεί από την Μοσάντ και / ή τη CIA, όπως και οι Ιρανοί λένε ότι έχουν.

Είναι πιθανόν, βέβαια, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Το Ιράν είναι μια ανίερη χάος, με αντίπαλες φατρίες εγκλωβισμένοι σε ωμή δύναμη-αγώνες. Η Ισλαμική επανάσταση τρώει τα παιδιά της, όπως ακριβώς voraciously και όλες οι άλλες επαναστάσεις. γενειοφόρος mafiosos Θεοκρατία μπορεί να είναι πιο υποκριτικό από άλλες οικογένειες του εγκλήματος, αλλά είναι εξίσου

αδίστακτοι. Θεωρώ ότι είναι απολύτως κατανοητό ότι ο δολοφονημένος επιστήμονες έχουν μειωθεί afoul των ισχυρών ανταγωνιστών, κατά την Φρουρών της Επανάστασης, ή ότι κατά τη παρανοϊκή ατμόσφαιρα του τυραννικού κοινωνιών που γεμίζουν με snitches κατασκόπους, και ιεροεξεταστές, έχουν έρθει κάτω από την υποψία της συνεργασίας ή εκκρεμούν προδοσία. Αν ναι, εξαλείφοντας ύποπτα turncoats ως μάρτυρες θα εξυπηρετούσε το καθεστώς των πολύ καλύτερο από την προσπάθεια και την εκτέλεση των επιστημόνων ως προδότες.

Riled από τις αποκαλύψεις Wikileaks »της γειτονικής Σαουδικής Αραβίας που περιγράφουν nuke που επιδιώκει το Ιράν ως το« κεφάλι του φιδιού », ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έχει γρήγορα για να φωνάξει" παραπληροφόρηση ". Λοιπόν, χρειάζεται ένας να γνωρίζει μία. Παραπληροφόρησης από ένα είδος που ποτέ δεν θα συμβεί στην shrewdest φορείς δυτικές πρωτεύουσες, όπως το συνθέτουν faux-Wikileaks γνωστοποιήσεις να σπείρουν διχόνοια στον μουσουλμανικό κόσμο, θα ήταν ρουτίνα σε λαιμό Αχμαντινετζάντ του δάσους. Ανατίναξη ενός πυρηνικού επιστήμονα για οποιοδήποτε λόγο της δολοπλοκίας παλατιού ή ίσως υπάρχουν υπόνοιες προδοσία, και στη συνέχεια, κατηγορώντας το για μια συνωμοσία μεταξύ του Μεγάλου Σατανά και Little Σατανά, θα είναι όλα σε μια ημέρα εργασίας για ένα ανατολίτικο δεσπότη, Τεχεράνη-style.

Είναι αυτό που πιστεύω ότι συνέβη τη Δευτέρα το πρωί; Δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Έχω μόνο ότι αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί το ίδιο εύκολα και πειστικά ως δύο Μοσάντ μοτοσυκλετιστές πνέει δύο δυνητικά βόμβα ιθύνοντες να έρθει η βασιλεία

Τι γίνεται όμως αν ήταν η στοχευμένη δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα από ξένη υπηρεσία πληροφοριών; Θα ήταν τρομοκρατία;

Δε νομίζω. Θα ήταν η στοχευμένη δολοφονία ενός πυρηνικού επιστήμονα. Παράνομη όπου παρατηρείται στα σίγουρα? Δολοφονία, ενδεχομένως? Τρομοκρατία δεν.

Η τρομοκρατία αποτελεί στόχο άμαχους. Είναι ανατίναξη αεροπλάνων, τα σούπερ μάρκετ βομβαρδισμούς, σκοποβολή ανθρώπους σε προσευχή, δολοφόνησε κινηματογραφιστές. Bombing εχθρός βόμβα ιθύνοντες μπορεί να είναι παράνομη, αλλά δεν είναι η τρομοκρατία.

Είναι λάθος, λοιπόν; Καλά - σε σύγκριση με τι; Διαπραγμάτευση, την πειθώ, η διπλωματία είναι καλύτερα - αν εργάζονται. Εάν δεν το πράξουν, τους αποκλεισμούς, εισβολές, σαμποτάζ εγκαταστάσεων, αεροπορικών βομβαρδισμών και προληπτικό πυρηνικό απεργίες είναι πολύ χειρότερη από την άποψη της παράπλευρες απώλειες.

Είναι στοχευμένη δολοφονία λάθος σε σχέση με μίσθωση κράτη παρίες κατασκευάσει πυρηνικά όπλα;

Με συγχωρείτε. Είναι αυτό ένα σοβαρό ζήτημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου