Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Περισσότερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα εγκλήματα άσπρου γιακά

Η αντίληψη του κοινού είναι ότι τα εγκλήματα του δρόμου είναι πιο σοβαρά από το λευκό γιακά εγκλήματος.
Οι μελετητές και το ευρύ κοινό διαφέρουν πνευματικά, ιδεολογικά και πολιτικά με τους ορισμούς του εγκλήματος καθώς και σε σχέση με τους οποίους υπάρχει. Φιλελευθέρων, συντηρητικές και ριζοσπαστικές ιδεολογίες είναι πιθανόν να δημιουργήσουν διαφορετικούς ορισμούς και τις επεξηγήσεις του εγκλήματος.

Μια πτυχή της Γουιάνας κοινωνία είναι εξαιρετικά μεγάλη έμφαση που δίνει στην οικονομική επιτυχία. Προφανώς, για πολλούς που θέλουν τα οφέλη που αποστέλλονται από τους «έχοντες», φαίνεται να λαμβάνει ως δεδομένο, αλλά οι οποίοι παρεμποδίζονται από την έλλειψη κατάρτισης ή επαγγελματικών προσόντων ή με τις διακρίσεις, μια προσφυγή είναι η συμμετοχή σε επιθετική εγκλήματα δρόμο. Άλλοι είναι σε θέση να πετύχει οικονομικά επειδή διδάσκονται τρόπους, και έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως? Μπορούν να παρακολουθήσουν ένα καλό σχολείο, να συμμετάσχουν σε μια σταθερή εταιρία, και το έργο το δρόμο τους μέχρι τη σκάλα. Ασφαλώς πολύ λίγοι τύποι στέλεχος επιχειρήσεων, θα το όνειρό του να κρατήσει ψηλά κάποιον ή σπάσιμο σε ένα σπίτι ή να επιτίθεται κάποιος σε μια οργή. Ωστόσο, σε ορισμένες εταιρείες, η πίεση για να πετύχει, για να κρατήσει τα εταιρικά κέρδη μέχρι και να fufil τις προσδοκίες των διευθυντών και διαχειριστών αυτοκίνητο πολλά να διαπράξουν άσπρο γιακά εγκλήματα.

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι εγκλήματα δρόμου συμβαίνουν κάθε μέρα (πολλοί δεν έχουν αναφερθεί) και δεν ξέρουμε πόσοι άσπρο γιακά εγκλήματα συμβαίνουν κάθε μέρα. Τα τελευταία είναι πολύ πιο πιθανό να είναι προσεκτικά κρυμμένες και των συνεπειών τους καθυστερήσει για μήνες ή και χρόνια. Επιπλέον, άσπρο γιακά εγκλήματα είναι πολύ πιο πιθανό να απορριφθεί ως μια ακόμη πονηρή πρακτική των επιχειρήσεων από ένα φιλόδοξο στέλεχος επιχειρήσεων, προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους από τους ανταγωνιστές. Οι περισσότεροι από εμάς ποτέ δεν βλέπουν άμεσα τα αποτελέσματα των άσπρο γιακά εγκλήματα, ούτε ξέρουμε πολλοί άνθρωποι που είναι εμφανώς υποστεί ζημία από αυτές. Αντίθετα, πολλοί από εμάς έχουν πέσει θύματα εγκλημάτων του δρόμου ή να γνωρίζουν τα θύματα αυτά? Τα αποτελέσματα της άμεσης σωματική επίθεση ή το φόβο της ανακάλυψης ενός burgularised σπίτι ή ένα κλεμμένο αυτοκίνητο είναι σχετικά εύκολο να παρατηρηθεί σε ένα θύμα αυτών των εγκλημάτων.

Συχνά, τόσο στο ευρύ κοινό και εγκληματολόγοι επικεντρωθεί στα εγκλήματα του δρόμου, των δραστών και των θυμάτων, αγνοώντας άσπρο γιακά εγκλήματα τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις, επηρεάζουν την οικονομία μας και βαλτώνει η αύξηση του πραγματικού.

Παρά το γεγονός ότι, γενικά, άσπρο γιακά εγκλήματος λαμβάνει λιγότερο την προσοχή από το έγκλημα του δρόμου, αρκετά άσπρο γιακά εγκληματίες κατά τα τελευταία έτη ήταν το επίκεντρο της έντονης παρουσίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις ΗΠΑ και αλλού. Allan Stanford και Madoff θα είχαν σίγουρα διέφυγε φορτίζεται στη Γουιάνα, μεταξύ άλλων, διότι η ομάδα της απάτης της αστυνομίας στερείται την τεχνογνωσία και τους πόρους για την αντιμετώπιση τέτοιων εγκλημάτων. Δυστυχώς Γουιάνα έχει μόνο ένα κατάλληλο, πιστοποιημένο εξεταστή απάτης που είναι ορκωτός λογιστής σε ιδιωτικό ιατρείο στο Νέο Άμστερνταμ, Μπερμπίτσε.

Άσπρο γιακά εγκλήματα πρέπει να διερευνηθούν δυναμικά στη Γουιάνα, ιδίως σε κυβερνητικές υπηρεσίες που αφορούν ανώτερους υπαλλήλους. Στις έρευνες των ΗΠΑ στη Whitewater Development Company, μια εταιρεία Αρκάνσας που συνδέονται με μια αποτυχημένη ίδρυμα δάνειο των αποταμιεύσεων με την οποία ο πρώην Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον είχαν εμπλακεί (όταν ήταν ακόμη κυβερνήτης του Arkanas) είχε σαν αποτέλεσμα τη φυλάκιση μερικών στενών φίλων του Clintons. Θα μπορούσε αυτό να έχει συμβεί στη Γουιάνα; Μια επιτροπή του Κογκρέσου, οργανώθηκε για να εξετάσει τις πιθανές παρανομίες από την πλευρά της Χίλαρι Κλίντον εαυτό της, καθώς και το δικηγορικό γραφείο του Αρκάνσας ήταν ένα μέρος της. Παρ 'όλα αυτά και άλλα συγκλονιστική περιπτώσεις και ισχυρισμούς για διαφθορά εις βάρος ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Γουιάνα, δεν έχει αναληφθεί δράση? Η έμφαση στην αντίληψη του κοινού και των μέσων ενημέρωσης παραμένει σε εγκληματίες του δρόμου. Είναι αυτό δίκαιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου