Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Επιφάνεια κάτω, των ΗΠΑ έχει αρνητική άποψη του Πούτιν και της Ρωσίας

Στις αρχές του 2009, καθώς η ύφεση κυματοειδής σε όλο τον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες Πρεσβεία στη Μόσχα έστειλε στην Ουάσινγκτον ένα καλώδιο που συνοψίζει ψίθυροι εντός πολιτική τάξη της Ρωσίας. Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, οι φήμες είπε, πολλές φορές δεν εμφανίστηκε στο γραφείο του.

Άρθρα σε αυτή τη σειρά θα εξετάσει αμερικανικές διπλωματικές καλώδια, όπως ένα παράθυρο για τις σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο σε μια εποχή του πολέμου και της τρομοκρατίας.

«Υπάρχουν συνεχείς αναφορές ότι ο Πούτιν αγανακτεί ή αντιστέκεται ο φόρτος εργασίας ασκεί", ανέφερε, επικαλούμενος "κόπωση", ο κ. Πούτιν «hands-off συμπεριφοράς» και της «απομόνωσης» σε σημείο που ήταν "εργασία από το σπίτι."

Το καλώδιο, το οποίο εγκρίθηκε από τον αμερικανικό πρεσβευτή, John R. Beyrle, αξιολόγησε τις φήμες Κρεμλίνο όχι ως δείκτες της αδυναμίας του κ. Πούτιν, αλλά από τα όρια της θέσης του σε μια περίοδο πτώσης των τιμών των βασικών προϊόντων και πιστωτική στενότητα. πιο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Σάβ κορυφή λάφυρα της Ρωσίας. Η ύφεση τον άφησε με λιγότερα να διανέμουν σε μικρές δόσεις, διαβρώνοντας "ορισμένα από τεφλόν persona του."

"Αποχώρηση του αντικατοπτρίζει," το καλώδιο κατέληξε, "η αναγνώριση του ότι η απότομη μείωση των πόρων που περιορίζει τη δυνατότητά του να βρει εφαρμόσιμων συμβιβασμών ανάμεσα στην ελίτ του Κρεμλίνου". Επισήμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες επεδίωξαν από τον περασμένο χρόνο αυτό που ο Πρόεδρος Ομπάμα και ο Ρώσος ομόλογός του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ Α., ζήτησαν μια «επαναφορά» στις σχέσεις.

Όμως, δεκάδες μυστικές αμερικανικές καλωδίων από τα τελευταία έτη, λαμβάνονται με Wikileaks και διατίθενται σε διάφορα πρακτορεία ειδήσεων, δείχνουν ότι κάτω από το κοινό των προσπαθειών σε πιο ζεστά δεσμών, οι Ηνωμένες Πολιτείες λιμάνια με κριτικό πνεύμα της μετα-σοβιετική Κρεμλίνο και την ηγεσία της, και λίγο ελπίδα ότι η Ρωσία θα καταστεί πιο δημοκρατική ή αξιόπιστες.

Τα καλώδια απεικονίζουν τον κ. Πούτιν, όπως απολαμβάνοντας υπεροχή έναντι όλων των άλλων ρωσική δημόσια πρόσωπα, ωστόσο υπονομεύεται από την ίδια τη φύση των μετα-σοβιετική χώρα που συνέβαλε στην οικοδόμηση.

Ακόμα και ένας άνθρωπος με τρομερή θέληση και την ιδιοφυία του φαίνεται υπόχρεοι σε δυσεπίλυτα μεγαλύτερες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης μια αναποτελεσματική οικονομία και μια ανεξέλεγκτη γραφειοκρατία που αγνοεί συχνά διατάγματα του.

Στη γλώσσα ειλικρινής και φαλακρός, τα καλώδια αποκαλύπτουν την αξιολόγηση της Ρωσίας κ. Πούτιν ως άκρως συγκεντρωτική, ενίοτε βίαιες και όλα, αλλά ανεπανόρθωτα κυνικό και διεφθαρμένο. Το Κρεμλίνο, από την περιγραφή αυτή, βρίσκεται στο κέντρο ενός αστερισμού του υπαλλήλου ή οιονεί επίσημη ρακέτες.

Καθ 'όλη την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ της Αμερικανικής Πρεσβείας και την Ουάσιγκτον, Αμερικανοί διπλωμάτες στη Μόσχα ζωγράφισε μια Ρωσία κατά την οποία δημόσια διαχείριση ήταν μόλις είχαν την τάση να και η ιστορία είναι αλλοιωμένη. Το Κρεμλίνο εμφανίζει ελάχιστη δυνατότητα ή τη διάθεση να τη μεταρρύθμιση ό, τι ένα καλώδιο που χαρακτηρίζεται ως ένα «σύγχρονο εμπορικό σήμα του αυταρχισμού" δεκτή με παραίτηση από το αποκλειστεί.

Επιπλέον, τα καλώδια αποκαλύπτουν τα όρια της αμερικανικής επιρροής στο εσωτερικό της Ρωσίας και μία προφανής έλλειψη των διπλωματικές πηγές. Η εσωτερική αλληλογραφία αντανακλάται κατ 'επανάληψη τις αναλύσεις της πρεσβείας των οποίων το προσωπικό ήταν στενά περιέχονται και δεν είχαν καμία πρόσβαση στο εσωτερικό κύκλο του κ. Πούτιν.

Κατά την αναφορά στην Ουάσιγκτον, διπλωμάτες συνοψίζεται συχνά εντυπώσεις από τις συνεδριάσεις που δεν με Ρώσους αξιωματούχους, αλλά με δυτικούς συναδέλφους ή στελέχη επιχειρήσεων. Οι εντυπώσεις ενός ευρέως γνωστό στέλεχος της ρωσικής δημοσιογράφοι, πολιτικοί της αντιπολίτευσης και θαμώνες ερευνητικό ινστιτούτο οριστικοποίησε πολλά καλώδια, με ιδέες που μοιάζουν με αυτό που δόθηκε στη δημοσιότητα στις φιλελεύθερες ρωσικές εφημερίδες, σε τοποθεσίες Web.

Τα καλώδια σκιαγράφησε τη ζωή σχεδόν 20 χρόνια μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, περίοδο που, όπως τα καλώδια σημειωθεί, όταν ο κ. Μεντβέντεφ, understudy του πρωθυπουργού, είναι το μικρότερο μέρος ενός παράξενου "tandemocracy" και "παίζει Robin σε Batman Πούτιν." Όλο αυτό το διάστημα, ένα άλλο καλώδιο σημείωσε, "το φάντασμα του Στάλιν στοιχειώνει το μετρό."

Κυβέρνηση της διαφθοράς

Στην μυστική αμερικανική περιγραφή, επίσημη αδικοπραξία και η διαφθορά μολύνουν όλα τα στοιχεία της ρωσικής δημόσιας ζωής - από την νοθεία εκλογές, να διώκουν τους αντιπάλους ή πολίτες που αποτελούν απειλή, για να εκβιάζουν τις επιχειρήσεις.

Η διαφθορά χαρακτηρίστηκε ως τροχοπέδη για το έθνος του επαρκή σημασία να αξίζουν την προσοχή του κ. Μεντβέντεφ και ο κ. Πούτιν, ο οποίος, παραδόξως, επωφελήθηκε από τους φίλους που ενορχηστρώνουν μόσχευμα, αλλά τη στήριξη του Κρεμλίνου.

Ένα καλώδιο που περιγράφει την κυβέρνηση και το ύφος του Γιούρι Μ. Λουζκόφ, τότε ο δήμαρχος της Μόσχας, παρουσίασε το παζλ.

Από το 2008, ο κ. Μεντβέντεφ έχει το πρόσωπο και μαζορέτα για την υποτιθέμενη εκστρατεία κατά της διαφθοράς του έθνους. Ωστόσο, ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο της διαφθοράς άνθισε στη Μόσχα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων υπό την προστασία ενός δημάρχου ο οποίος υπηρέτησε στην ευχαρίστησή του προέδρου.

Η πρεσβεία έγραψε ενός «τρία σκέλη δομή" σε ποινικές κόσμο της Μόσχας, με το δήμαρχο στην κορυφή, οι υπάλληλοι της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών στο δεύτερο επίπεδο και εκείνων που θεωρούνται ως τα αρπακτικά του δήμου - «κοινοί εγκληματίες και τους διεφθαρμένους επιθεωρητές" - κατά την βυθού.

Σε αυτό τον κόσμο η κυβέρνηση ουσιαστικά ήταν η μαφία. Εκβιασμός ήταν τόσο διαδεδομένο, το καλώδιο σημειωθεί, ότι είχε γίνει η επιχείρηση του υπουργείου Εσωτερικών και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών, γνωστής με τα αρχικά τους στα ρωσικά, τα MVD και η F.S.B.

"Μόσχα ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καταλάβει ότι το καλύτερο είναι να εξασφαλίσει προστασία από την MVD και FSB (και όχι ομάδες οργανωμένου εγκλήματος), δεδομένου ότι δεν έχουν μόνο περισσότερα όπλα, πόρους και δύναμη από εγκληματικές ομάδες, αλλά είναι επίσης προστατεύονται από το νόμο,« η καλώδιο σημείωσε, αναφέροντας μια ρωσική πηγή. «Για το λόγο αυτό, η προστασία από εγκληματικές συμμορίες δεν είναι πλέον τόσο υψηλή ζήτηση."

Το καλώδιο που περιγράφονται περαιτέρω μια λεπτή ισορροπία.

Από τη μία πλευρά, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος επωφελήθηκαν από ψήφους τον κ. Λουζκόφ παραδοθεί κυβερνών κόμμα της χώρας, και ίσως από τη διαφθορά που μία πηγή πρεσβείας είπε ήταν τόσο σπάταλοι οι μάρτυρες είδαν βαλίτσες, πιθανώς γεμάτο μετρητά, που διεξάγονται στο Κρεμλίνο υπό ένοπλος φρουρός.

Από την άλλη, η διαφθορά και νοθεία κατάφωρα τις εκλογές το 2009 για νομοθέτη της πόλης είχε θέσει το ζήτημα του κατά πόσον ο κ. Λουζκόφ άξιζε τον κόπο.

Το καλώδιο που έκλεισε σε ένα προφητικό σημείωμα. «Τελικά, το δίδυμο θα θέσει Luzhkov έξω στο λιβάδι", ανέφερε. Οκτώ μήνες μετά από αυτό το καλώδιο γράφτηκε, ο κ. Μεντβέντεφ απέρριψε ο κ. Λουζκόφ.

συνεπείς εκτιμήσεις Η πρεσβεία έχει απομείνει μικρή ελπίδα ότι η άρση ένα άτομο θα είναι αρκετή. Ρωσική διαφθορά, τα καλώδια είπε, ήταν διαρθρωτική.

Ένας ξένος υπήκοος, τον οποίο η πρεσβεία που περιγράφεται ως "έκανε μια περιουσία σε επιχείρηση καζίνο της Ρωσίας", δήλωσε το 2009 ότι «η« επίπεδα διαφθοράς στην επιχείρηση ήταν χειρότερα από ό, τι θα μπορούσαμε να φανταστούμε »και ότι μετά που εργάζονται εδώ και 15 χρόνια και μάρτυρες από πρώτο χέρι τη συμπεριφορά της διοίκησης [της Ρωσίας] ΓΟΠ υπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα, δεν θα μπορούσε να φανταστεί το σύστημα αλλάζει. "

Το ίδιο καλώδιο σημείωσε ότι ακόμη και εάν η κυβέρνηση ήθελε να αλλάξει, δεν μπορεί να είναι σε θέση, δεδομένου ότι "το 2006 - στο ύψος του ελέγχου του Πούτιν σε μια δυναμική οικονομία - φημολογήθηκε εντός της Προεδρικής Διοίκησης ότι όσο το 60 τοις εκατό των διαταγές του ήταν να μην ακολουθηθεί.

Μυστικοπαθής Προσφορές Επιχειρήσεων

Στη Ρωσία, ο διαχωρισμός μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων και των κυβερνητικών αξιωματούχων εκτείνεται από θολή έως ανύπαρκτες. Τα καλώδια που παρέχονται απειλητικά πως οι ρωσικές εταιρείες - συχνά βασίζονται σε ό, τι ένα καλώδιο που ονομάζεται "μυστικές συμφωνίες που περιλαμβάνουν ενδιάμεσες εταιρείες με άγνωστους ιδιοκτήτες και τους δικαιούχους» - πραγματοποιήθηκε τις υποθέσεις τους.

Τα καλώδια επίσης λεπτομερώς δύο χωριστές αλλά συνδεόμενες ανησυχίες σχετικά με το πετρέλαιο της Ρωσίας και του φυσικού αερίου: η έλλειψη της σύγχρονης διαχείρισης και των κεφαλαίων-βελτίωση των προγραμμάτων, καθώς και μια τάση από τον κύκλο του κ. Πούτιν για να δείτε τους ενεργειακούς πόρους ως πολιτικό μοχλούς.

Ένα προεξέχον Δυτική εκτελεστικό πετρελαίου είπε Πρέσβης Beyrle ότι η αναποτελεσματικότητα "είναι τόσο μεγάλη" ότι "ένα πολύ καλά ότι θα έπαιρνε δέκα ημέρες για τη διάνοιξη του Καναδά θα λάβουν 20" στη Ρωσία.

"Πολλαπλασιάστε αυτού με εκατοντάδες ή χιλιάδες και μπορείτε να αρχίσετε να φανταστεί κανείς το κόστος για την οικονομία," το καλώδιο ανέφερε ο εκτελεστικός όπως λέει.

2009 Η εκτίμηση της πρεσβείας της κρατικής Gazprom, μεγαλύτερη εταιρεία της Ρωσίας, ήταν παρόμοια. "Η Gazprom, είπε," πρέπει να ενεργεί προς το συμφέρον των πολιτικών κυρίους του, ακόμη και εις βάρος των υγιών οικονομικών αποφάσεων. "

Τα καλώδια επίσης, έδειξε πόσο γραφειοκρατικές, εθνική και οικονομική δύναμη συχνά όλα συνέκλιναν στο Κρεμλίνο, και πώς μνηστήρες της πολιτείας αντιληφθεί ότι η πρόσβαση ισοφάρισε συχνά αποτελέσματα.

Η περίληψη της συνάντησης μεταξύ της ιταλικής και Αμερικανοί διπλωμάτες στη Μόσχα τεκμηριωμένη αγανάκτηση της ιταλικής διπλωμάτη με τον κ. Πούτιν και Σίλβιο Μπερλουσκόνι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο οποίος είχε κερδίσει το αυτί της Ρωσίας.

Ο διπλωμάτης είπε ότι το ζευγάρι είχε τέτοιο στενή σχέση που μοιράζονταν μια "απευθείας γραμμή", και ότι το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία "μόνο να μάθουν των συνομιλιών" μεταξύ των πρωθυπουργών ", μετά το γεγονός, και με λίγες λεπτομέρειες ή φόντο."

Ο διπλωμάτης, στη συνέχεια, "εξήγησε ότι, ενώ η στενή σχέση που δεν είναι ιδανικό από την πλευρά της γραφειοκρατίας και πιο επιζήμιες από ό, τι επωφελής, μπορεί να είναι χρήσιμο κατά καιρούς.

»Ανέφερε," το καλώδιο πρόσθεσε, "η υπόθεση της πώλησης στην Gazprom από την ιταλική ενεργειακή γίγαντα ΕΝΙ του 20 τοις εκατό μερίδιό της στη θυγατρική της Gazpromneft πετρελαίου της Gazprom. Είπε ότι η Gazprom είχε επιμείνει στην πληρωμή πολύ κάτω από την τιμή αγοράς, αλλά ότι κατέβαλε τελικά το τίμημα της αγοράς μετά Μπερλουσκόνι ζυγίζονται με τον Πούτιν ».

Άλλα καλώδια περιέγραψε πώς δυτικές επιχειρήσεις μερικές φορές κατάφερε να υποστηρίξει τα συμφέροντά τους με την προσωπική συμμετοχή ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μεντβέντεφ, και όχι να χαθεί σε γραφειοκρατικές κανάλια.

Η εμπειρία στα τέλη του 2009 της Intel Corporation, η οποία ήλπιζε να εισάγουν 1.000 κωδικοποιημένο υπολογιστές για τα γραφεία της Ρωσίας, που προσφέρει γνώσεις για τα οφέλη της φλερταρίσματος την κορυφή.

"Αρκετές υψηλού επιπέδου στελέχη της Intel, συμπεριλαμβανομένων των CEO Craig Barrett, και άλλους αξιωματούχους, όπως Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Προέδρου Andrew Somers, τονίζεται στην ΓΟΠ συνομιλητές, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μεντβέντεφ, ο ρόλος της Intel παίζει απασχολεί πάνω από 1.000 ρωσικές μηχανικούς," ένα καλώδιο είπε.

"Αυτή η άσκηση πίεσης σε υψηλό επίπεδο εξασφάλισε Intel μια συνάντηση με υψηλόβαθμους υπάλληλους FSB να εξηγήσει τις ανάγκες της," συνέχισε. «Η Intel ήταν σε θέση να καταδείξει τον εύλογο χαρακτήρα της αιτήσεώς της και, ως εκ τούτου, με παρακαμφθεί η σημερινή εκτεταμένη χορήγηση αδείας."

Chuck Mulloy, ένας εκπρόσωπος της Intel, δήλωσε ότι οι συναντήσεις δεν ήταν για μία αποστολή των υπολογιστών? Δημιούργησαν μία ταχεία διαδικασία για την εισαγωγή αυτού του εξοπλισμού, όχι μόνο για την Intel, αλλά για τους πελάτες και τους διανομείς τους. "Δεν πήραμε αυτό ως ένα πράγμα one-time», είπε.

Τα καλώδια επίσης αποκάλυψε πως το πλέγμα των επιχειρηματικών και κρατικών συμφερόντων μεταξύ των ελίτ της Ρωσίας είχε υποψίες που τροφοδοτούνται στην Ουάσιγκτον, ότι ο κ. Πούτιν, παρά τις έντονες διαψεύσεις του, είχε συσσωρεύσει ήσυχα μια προσωπική περιουσία.

Μια εμπιστευτική καλώδιο αναφέρθηκε εύστοχα την ελβετική εταιρεία πετρελαίου συναλλαγών Gunvor, ως "ιδιαίτερα υπόψη".

Η εταιρεία, το καλώδιο είπε, είναι «φημολογείται ότι θα είναι μία από τις πηγές του Πούτιν στη δημοσιότητα, ο πλούτος" και ανήκει Γεννάδι Ν. Timchenko, ο οποίος είναι "φημολογείται ότι θα είναι ένας πρώην KGB Ο συνάδελφός του Πούτιν ». Μια εκτίμηση είπε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ελέγξει το ήμισυ των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου, ενδέχεται να φέρει τους ιδιοκτήτες της, τα δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη.

κέρδη Gunvor ήταν ιδιαίτερα υψηλό, το καλώδιο ισχυρίστηκε, επειδή σε μια από τις λίγες ευκαιρίες που ήταν γνωστές λεπτομέρειες, μια πηγή είπε ότι η επιχείρηση που περιλαμβάνεται επιβάρυνση του 1 δολαρίου ανά βαρέλι πετρελαίου. Πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, είπε η πηγή, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα βαρέλι με μόνο ένα νικέλιο.

Τα καλώδια δεν παρέχουν ενδείξεις που να στηρίζουν τους ισχυρισμούς σχετικά με Gunvor και ο κ. Λουζκόφ, ο πρώην δήμαρχος της Μόσχας? Δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία εγκλημάτων.

Υπομονή άνευ ανταμοιβής

Εάν δύο λέξεις να συνοψίσει τις μυστικές αμερικανικές αξιολόγηση των σχέσεών της με το Κρεμλίνο, θα ήταν αυτές: καχυποψία και απογοήτευση.

Ακρογωνιαίος λίθος της προσέγγισης της Ουάσιγκτον στις σχέσεις έχει υπομονή. Ιδιαιτέρως, Αμερικανοί διπλωμάτες χαρακτήρισαν την ελπίδα ότι μετριάζοντας δημόσια κριτική της Ρωσίας και την ενθάρρυνση των αρχών της αγοράς, η κυβέρνηση της Ρωσίας και σημαντικές εταιρείες θα μπορούσαν να εξελιχθούν με το χρόνο.

Τα καλώδια υπογραμμίζουν πόσο κενή περιεχομένου η υπομονή έχει.

Μια περίληψη τον Νοέμβριο του 2009 του διαλόγου για την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας ψύχραιμα δήλωσε ότι παρά τις θερμά λόγια του κ. Μεντβέντεφ και ο κ. Ομπάμα και η δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού-to-στρατιωτική ομάδα εργασίας, παραμένοντας εκεί »προκλήσεις πραγματοποίηση πραγματική, ουσιαστική και συνεχή "διάλογο.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το καλώδιο του είπε "δεν έχει αλλάξει τους τρόπους λειτουργίας της για την ανταλλαγή πληροφοριών ρουτίνας ούτε τον διάλογο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου."

Ρωσική συμμετέχοντες στις συναντήσεις, το καλώδιο είπε, «παρακολουθούνται στενά από Στρατιωτικών Πληροφοριών χειριστές τους (GRU)," και είναι απρόθυμοι »να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε διάλογο εκτός του αυστηρά ελεγχόμενου δηλώσεις απήγγειλαν από τα παρασκευασμένα κείμενα."

Όταν διπλωμάτες τήρησαν Ρώσους αξιωματούχους που επέλεξε να είναι ειλικρινής, το μήνυμα που άκουγαν ήταν μερικές φορές αμβλύ.

Τον Ιούνιο του 2009 μια αντιπροσωπεία της Ουάσιγκτον αναλυτών, οι οποίοι συνοδεύονταν από διπλωμάτες συναντήθηκαν με τον Αλεξάντρ Γ. Skobeltsyn του Τμήματος της Ρωσίας για τη στρατιωτική-τεχνική συνεργασία για να συζητήσουν αμερικανικές ανησυχίες σχετικά με τις πωλήσεις των αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων και τον ώμο-βλήματα αντιαεροπορικά.

Τα τελευταία είναι μια ειδική ανησυχούν στη Δύση, όπου οι υπάλληλοι ασφαλείας φοβούνται τρομοκράτες θα μπορούσαν να τους φωτιά σε αεροσκάφη μεταφοράς επιβατών.

Ο κ. Skobeltsyn δήλωσε ότι η Ρωσία «συμμερίζεται τις ανησυχίες των ΗΠΑ για την εκ νέου μεταφορά τρωτά σημεία, επισημαίνοντας ότι η Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές».

"Αλλά, υποστήριξε, αν η Ρωσία δεν παρέχει αυτά τα όπλα σε ορισμένες χώρες,« κάποιος άλλος », τότε θα".

Νικητής δύσπιστη σχέσεις μεταξύ του Κρεμλίνου και πρώην υποτελείς της Σοβιετικής Ένωσης ήταν επίσης εμφανής στις εγγραφές. Σε μια εμφάνιση στην Ουάσινγκτον το 2009, υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι της Πολωνίας δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα είναι ευπρόσδεκτη στην Πολωνία "για προστασία από τη ρωσική επιθετικότητα».

Το σχόλιο, unwelcomed από τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες όσο, πυροδότησε ένα μικρό ξέσπασμα. Σε ένα καλώδιο μετά την εμφάνιση του κ. Sikorski, η αμερικανική πρεσβεία, δήλωσε ότι η Πολωνία είχε ιδρύσει ένα Γραφείο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας, η οποία «πολωνικό διπλωμάτες χαριτολογώντας αναφέρεται ως« γραφείο του Απειλές από την Ανατολή. "

Τα πειράγματα πίσω κανάλι που προβλέπεται τελικά διορατικότητα στο διπλωματικό κλίμα στη Μόσχα. Ένας πολωνός υπάλληλος, πρώην δημοσιεύτηκε στη Μόσχα, σημείωσε ότι Εξωτερικών της Ρωσίας Υπουργείο "πέταξε αυτό το παρατσούκλι πίσω σε αυτόν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης."

Είπε τους Αμερικανούς συναδέλφους του ότι ο «μόνος τρόπος» που Εξωτερικών της Ρωσίας Υπουργείο θα μπορούσε να έχει λάβει γνώση το παρατσούκλι "επρόκειτο να ακούει για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον Βαρσοβίας» - μια σαφής ένδειξη ότι το γραφείο του στη Ρωσία είχε bugged.
λεξικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου