Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Νετανιάχου του Ισραήλ στηρίζει τις ανταλλαγές γης

Ένα εμπιστευτικό διπλωματικό καλώδιο που απελευθερώνεται από Wikileaks, λέει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου στηρίζει την έννοια της ανταλλαγές γης με τους Παλαιστινίους.
Όμως, μια δήλωση την Τρίτη από το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ο Νετανιάχου σήμαινε μόνο ότι ήταν πρόθυμος να δεχτεί την εδαφική συμβιβασμοί στο πλαίσιο μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας.
"Αυτό ήταν ανοικτή πολιτική του Νετανιάχου, που είναι η πολιτική του σήμερα και στην προαναφερθείσα συνάντηση τον Φεβρουάριο του 2009 δεν είχε φωνή οποιαδήποτε άλλη θέση", ανέφερε η δήλωση. «Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι λανθασμένη και σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τη θέση του πρωθυπουργού."
Ο Νετανιάχου έχει πολύ προσεκτικοί για να διατηρήσουν τις θέσεις του σχετικά με τα μελλοντικά σύνορα του Ισραήλ είναι πολύ κοντά στο γιλέκο.
Το 26 Φεβρουαρίου 2009 καλώδιο, με ημερομηνία δύο εβδομάδες μετά την Ισραηλινός ηγέτης εξελέγη, λέει ότι «ο Νετανιάχου εξέφρασε την υποστήριξή του για την έννοια της ανταλλαγές γης, και τόνισε ότι δεν ήθελε να κυβερνήσει τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αλλά μάλλον για να σταματήσει τις επιθέσεις από που ξεκίνησε από εκεί. "
Η φράση αυτή περιλαμβάνεται στο περιληπτικό σημείωμα καλώδιο, αλλά δεν έχει ενισχυθεί στο τμήμα της έκθεσης που αναφέρεται στην αποκατάσταση της ειρήνης με τους Παλαιστινίους.
Πρεσβεία των ΗΠΑ εκπρόσωπος Κουρτ Hoyer δεν θα σχολιάσω το καλώδιο. Είπε ο διπλωμάτης που υπογράφεται σχετικά με αυτό, Luis G. Moreno, είχε εγκαταλείψει το Ισραήλ και δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αμέσως.
Προηγούμενη ισραηλινές κυβερνήσεις και οι Παλαιστίνιοι έχουν εκφράσει υποστήριξη για την ιδέα της διαπραγμάτευσης Δυτική Όχθη, όπου γης εβραϊκών οικισμών ηρεμία για ισραηλινού εδάφους. Νετανιάχου δεν έχει εκφράσει δημοσίως τη γνώμη του για το θέμα αυτό, αν και ο υπουργός Εξωτερικών του, Avigdor Lieberman, ευνοεί την επαναχάραξη των συνόρων του Ισραήλ να περιλαμβάνουν οικισμούς και αποκλείουν περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς Αραβικά.
Οι ΗΠΑ ήλπιζε το Ισραήλ θα ανανεώσει ένα μορατόριουμ για νέες κατασκευές διακανονισμού γι 'αυτό θα μπορούσε να προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία με τους Παλαιστινίους για το μέλλον των συνόρων. Όμως, οι διαπραγματεύσεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε αδιέξοδο πάνω από τη συνεχιζόμενη Ισραηλινή κατασκευή στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ, τις περιοχές των Παλαιστινίων αξίωση για μια μελλοντική κατάσταση, μαζί με τη Χαμάς κυβέρνησε τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου