Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πούτιν επικρίνει τις ΗΠΑ Παρατηρήσεις σχετικά με τη Ρωσία

Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αντέδρασε έντονα την Τετάρτη στην κριτική της Ρωσίας αποκάλυψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της διπλωματικής καλώδια που δημοσιεύθηκαν από την καταγγελία δυσλειτουργιών Web site Wikileaks, προειδοποιώντας την Ουάσιγκτον να μην παρεμβαίνει στη ρωσική εσωτερικές υποθέσεις.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν κατά του Αγίου Γεωργίου του Κρεμλίνου αίθουσα για να ακούσει τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ Α. αντιμετώπιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη.
Μυστικά μέλους
Τα άρθρα αυτής της σειράς εξετάζει αμερικανικές διπλωματικές σχέσεις ως ένα παράθυρο για τις σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο σε μια εποχή του πολέμου και της τρομοκρατίας.
2 Ρεπουμπλικάνοι Συμβουλή σε Ελπίδα για Συμφώνου Ρωσία (1 Δεκ 2010)
Η Λευκορωσία θα παραιτηθεί εμπλουτισμού ουρανίου Αποθέματα (2 Δεκεμβρίου, 2010) Τα σχόλιά του, έκανε σε συνέντευξη που προβλήθηκε στην εκπομπή του CNN "Larry King Live", που αναφέρεται σε ένα καλώδιο που είπε «ρωσική δημοκρατία έχει εξαφανιστεί" και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως "μια ολιγαρχία τρέχει από τις υπηρεσίες ασφαλείας, "μια δήλωση που δόθηκε στη αμερικανός υπουργός άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς Μ..

Ο κ. Πούτιν είπε ο κ. Gates ήταν «βαθιά παραπλανάται» και δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν ευπρόσδεκτη κριτικές του δικού πολιτικό της σύστημα.

Στη συνέντευξη, ο κ. Πούτιν προειδοποίησε επίσης ότι η Ρωσία θα αναπτύξουν και νέα πυρηνικά όπλα, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποδέχονται τις προτάσεις της για την ένταξη των ρωσικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων πυραυλικής άμυνας - να συμπληρώσει ένα σχόλιο από τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ Α., στην ετήσια ομιλία του τη διεύθυνση έθνος την Τρίτη.

"Έχουμε μόνο να υποβάλει πρόταση που δείχνει πώς όλοι μας, την αντιμετώπιση του κοινού προβλήματος της ασφάλειας, θα μπορούσε να μοιράζονται την ευθύνη μεταξύ μας," ο κ. Πούτιν δήλωσε, σύμφωνα με αποσπάσματα που απελευθερώνεται από το CNN. "Αλλά εάν οι προτάσεις μας θα πρέπει να τηρούνται με αρνητικές απαντήσεις, και αν οι πρόσθετες απειλές χτισμένο στα σύνορά μας, η Ρωσία θα πρέπει να εξασφαλίσει την ασφάλειά της, μέσω διαφόρων μέσων,« συμπεριλαμβανομένων των "νέων πυρηνικών τεχνολογιών πυραύλων."

Ο κ. Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα ήθελε να αποφύγει αυτό το σενάριο.

«Αυτό δεν αποτελεί απειλή από την πλευρά μας», είπε. "Είμαστε απλά λέμε αυτό είναι που περιμένουμε να συμβεί αν δεν συμφωνήσουν σε μια κοινή προσπάθεια εκεί." Τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ-Ρωσίας στη Λισαβόνα, οι αντιπροσωπείες συζήτησαν πρόσκληση του προέδρου Ομπάμα προς τη Ρωσία να αναλάβει κάποιο ρόλο στο μέλλον αντιπυραυλική ασπίδα, ίσως μέσω της σύνδεσης μεταξύ των ρωσικών εγκαταστάσεων και της Ευρωπαϊκής ασπίδα.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, ο κ. Μεντβέντεφ πρότεινε «τομεακές την αντιπυραυλική άμυνα", η οποία θα διαχωρίζει την αντιπυραυλική ασπίδα σε «ζώνες ευθύνης», και περιλαμβάνει τη βαθιά του συντονισμού μεταξύ των ευρωπαϊκών και ρωσικών τομείς, δήλωσε ο Ντιμίτρι Β. Trenin, ένας στρατιωτικός αναλυτής και διευθυντής του Carnegie Center Μόσχα. προτάσεις του ΝΑΤΟ για τη συνεργασία είναι λιγότερο φιλόδοξοι, συνεπάγονται την ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά δεν αλληλεξάρτηση, και μερικά μέλη παραμένουν βαθιά καχύποπτοι για συμμετοχή ρωσικών, είπε.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο κ. Πούτιν έσπασε από τη συγκρατημένη απάντηση ότι οι ρώσοι ηγέτες μέχρι στιγμής δοθεί στα καλώδια Wikileaks. Ενώ ένας αριθμός των καλωδίων αφορούν τη Ρωσία, που έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει μερικές πραγματικές αποκαλύψεις για ευαίσθητα θέματα όπως η διαφθορά ή την ισχύ των σχέσεων στο πλαίσιο της πολιτικής ελίτ. Οι παρατηρήσεις που αποδίδονται στον κ. Gates, που περιέχονται σε ένα καλώδιο με ημερομηνία 8 του Φλεβάρη 2010, το οποίο χρησιμοποιείται τη σκληρότερη γλώσσα δημοσιοποιούνται μέχρι σήμερα.

Ο κ. Πούτιν είπε πολλά Αμερικανούς προέδρους είχε εκλεγεί με το εκλογικό σύστημα κολλεγίων, ακόμη κι αν δεν κερδίσουν την πλειοψηφία της λαϊκής ψήφου, αλλά ότι η Ρωσία δεν πιέστε το σημείο.

«Όταν μιλάμε με τους αμερικανούς φίλους μας και να τους πω ότι υπάρχουν συστημικά προβλήματα" με το εκλογικό σύστημα κολλέγιο, "ακούμε από αυτούς,« Να μην παρεμβαίνει με τις υποθέσεις μας, αυτό είναι παράδοσή μας και πρόκειται να συνεχίσει έτσι. «Δεν είμαστε παρεμβαίνει».

«Αλλά για τους συναδέλφους μας, θα ήθελα επίσης να σας συμβουλεύσει να μην παρεμβαίνει με την κυρίαρχη επιλογή του ρωσικού λαού», ο κ. Πούτιν είπε.

Έπαιξε τον αντίκτυπο της απελευθέρωσης των καλωδίων », χαρακτηρίζοντάς το" όχι καταστροφή, »και πήγε για να δείχνουν ότι θα μπορούσε να είναι προϊόντα απομίμησης που κυκλοφορούν για δύσκολο πολιτικούς σκοπούς.

"Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι κάποιος εξαπατά Wikileaks, που η φήμη τους υπονομεύεται να τα χρησιμοποιήσουν για τους δικούς τους πολιτικούς σκοπούς αργότερα», είπε. "Αυτή είναι μία από τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αυτή είναι η γνώμη των ειδικών. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου